Over Rijschool Loos

Onze visie

Het streefdoel van Rijschool Loos is om bestuurders op de best mogelijke manier op te leiden. Daartoe stemmen we de begeleiding af op de leerstijl van de leerling, zo gaat het leren efficiënter én sneller. We zien het rijbewijs niet als een te behalen formaliteit, maar eerder als een investering. Want wie van meet af aan juiste technieken leert, plukt daar later ook de vruchten van, zowel qua veiligheid als financieel (verbruik en slijtage).

De oprichter

Rijschool Loos is opgericht door Jacky Loos, jarenlang een ervaren instructeur bij een Noord-Limburgse rijschool. Jacky was tevens de voorzitter van de Vereniging van Rijschoolinstructeurs en hij ijverde voor een degelijke en doordachte wetgeving op vlak van rijbewijzen.

Het verleden

De geschiedenis van wat nu Rijschool Loos is, gaat bijna 50 jaar terug.  Het taxibedrijf van de heer Thans uit Bree begon in 1958 met theoretische en praktische rijopleidingen. In 1962 werd vervolgens door de gemeente Bree een soort rijbewijs uitgegeven aan diegene die theorie en praktijklessen volgden in de rijschool.

Op 1 januari 1980 werd Rijschool Thans te Bree overgedragen aan Mr. Satory met zetels te Bree, Lanaken, Opglabbeek en Kaulille. Het hoge slaagpercentage bewijst nog steeds dat Rijschool Satory een gevestigde waarde is in de regio.

Vanaf 1 april 2007 is het huidige professionele personeel overgenomen onder de nieuwe naam Rijschool Loos BVBA. Steunend op het gevoel dat Rijschool Satory een degelijke en betrouwbare rijschool was, willen we op dat elan verder gaan. Samen met onze instructeurs zullen we nog steeds voor een kwaliteitsvolle en veilige opleiding zorgen.

Door de regelmatige bijscholingen van onze instructeurs zullen de opleidingen steeds gebeuren volgens de nieuwe normen waaronder het vernieuwde autorijden. Hier wordt vooral de nadruk gelegd op het economisch en milieuvriendelijk autorijden.